Natural Secrets Cold-pressed Raspberry Seed Oil 50ml

9.24

Enjoy your shopping with us!

 

100% NATURAL & VEGAN PRODUCT

Delicate, silky and luxurious – the wealth of vitamins closed in a glass bottle!

Normal Skin Care, Sensitive Skin Care, Vascular Skin Care, Atopic Skin Care, Combination Skin Care, Oily Skin Care, Acne Skin Care, Mature Skin Care, Body Care, Hair Care (suitable for children).

RASPBERRY SEED OIL is a delicate and luxurious remedy for all skin types. It contains a high level of flavonoids, ellagic acid, Omega3 and Omega6 fatty acids, and vitamins E & A.

Due to its unique composition, Raspberry Seed Oil is perfect for normal, combination, oily, sensitive, atopic, dry, mature skin, and also for problematic vascular or acne skin. In addition, it regenerates hair and nails. Raspberry Oil is non-comedogenic (it does not clog skin pores), provides deep and long-lasting skin hydration, soothes irritations and speeds up the healing process. It firms the skin and prevents the formation of wrinkles. What is more, it has a natural SPF 30.

 

 

 

Out of stock

Weight 0.127 kg

DESCRIPTION

  • Cold pressed.
  • It is not greasy and absorbs well – does not leave a greasy feeling on the skin.
  • It is non-comedogenic – it does not clog skin pores.
  • It can be used for normal, sensitive, atopic, vascular, combination, oily, acne, dry, mature and damaged skin care.
  • It has anti-inflammatory properties – it soothes irritation and accelerates wound healing.
  • It has moisturizing properties.
  • It is a remedy to treat various skin conditions as well as improve the quality and appearance of the skin – helps to treat vascular skin problems, acne and atopic dermatitis.
  • It has firming and anti-wrinkle properties.
  • It is a great conditioner for dry and damaged hair – helps to make hair healthy, shiny and prevents split ends.
  • It has a natural SPF 30.

DIRECTIONS FOR USE

Natural Secrets Raspberry Seed Oil should be stored in a dry and dark place at 0-25C. After opening should be stored in the refrigerator in tightly closed bottle.

Face: You can apply a tiny amount of  Raspberry Seed Oil on clean and moistured skin and gently massage it in (2-3 drops). Let it penetrate your skin for a few minutes and then apply a bit of face cream. Then, apply your make-up. Alternatively, you can add a bit of Raspberry Seed Oil to your face cream just before use.

Body: Raspberry Seed Oil can be used instead of body lotion or you can mix it with the body lotion just before use.

Bath: You can add Raspberry Seed Oil to your bath.

Hair: You can use it directly on your hair and then rinse it with water, or you can mix a few drops of Raspberry Seed Oil with your shampoo or hair conditioner just before use.

Hand and Nails: You can use Raspberry Seed Oil instead of hand cream and nail conditioner – massage it gently in.

INCI

Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

OLEJ Z PESTEK MALIN

PRODUKT W 100% NATURALNY I WEGAŃSKI
Delikatny, jedwabisty, luksusowy – bogactwo witamin zamknięte w szklanej butelce!

OLEJ Z PESTEK MALIN to luksusowy olej ceniony w pielęgnacji skóry wrażliwej, naczyniowej, normalnej, mieszanej oraz tłustej. Nie jest komedogenny (nie zatyka porów skóry) i zapewnia głębokie i długotrwałe nawilżenie oraz ujędrnienie dzięki czemu przeciwdziała powstawaniu zmarszczek. Bardzo dobrze łagodzi wszelkie podrażnienia oraz przyspiesza gojenie się ranek. Ponadto, posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny SPF 30

Olej z Pestek Malin zawiera wysoki poziom flawonoidów, kwasu elagowego, kwasów tłuszczowych Omega3 i Omega6 oraz witaminy E i A. Ze względu na wyjątkowy skład pielęgnuje każdy typ cery, również problemowej – jest idealny dla atopowej skóry dzieci jak i dla suchej skóry dojrzałej, problematycznej cery naczyniowej i trądzikowej, czy też dla cery mieszanej. Ponadto, bardzo dobrze sprawdza się w pielęgnacji włosów i paznokci – wspomaga ich naturalną regenerację.

Olej Z Pestek Malin silnie odżywia, regeneruje, nawilża, wzmacnia i pielęgnuje włosy średnioporowate (włosy przesuszone, matowe, osłabione, łamliwe, z tendencją do wypadania, z rozdwojonymi końcówkami) oraz włosy wysokoporowate (zniszczone zabiegami fryzjerskimi, mocno przesuszone, puszące się, w dotyku bardzo suche i szorstkie, pozbawione blasku, również włosy naturalnie kręcone). Olej bardzo ładnie uwydatnia skręt loków.


Olej z Pestek Malin Natural Secrets:

  • Olej zimno tłoczony z pestek malin Rubus Idaeus.
  • Posiada ciemnożółto-złoty kolor.
  • Posiada lekko wyczuwalny zapach, który szybko utlenia się i jest niewyczuwalny na skórze.
  • Posiada właściwości nawilżające oraz regenerujące i pielęgnujące każdy typ cery.
  • Wspomaga produkcję kolagenu i elastyny opóźniając proces starzenia się skóry.
  • Pobudza skórę do regeneracji – pielęgnuje cerę delikatna, wrażliwą i skłonną do podrażnień, normalną, mieszaną, atopową, naczyniową, suchą i dojrzałą, przetłuszczająca się, trądzikową oraz zmniejsza blizny.
  • Zawiera kwasy linolowe co czyni go bardzo korzystnym dla leczenia trądziku.
  • Zapewnia ochronę przed szkodliwym promieniowaniem – posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny SPF 30.
  • Działa przeciwutleniająco.
  • Posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwzapalne – łagodzi wszelkie podrażnienia oraz stany zapalne, przyśpiesza gojenie się otarć i ranek.
  • Wspomaga odbudowę włosów i paznokci.
  • Silnie odżywia, regeneruje, nawilża, wzmacnia i pielęgnuje włosy średnioporowate (włosy przesuszone, matowe, osłabione, łamliwe, z tendencją do wypadania, z rozdwojonymi końcówkami) oraz włosy wysokoporowate (zniszczone zabiegami fryzjerskimi, mocno przesuszone, puszące się, w dotyku bardzo suche i szorstkie, pozbawione blasku, również włosy naturalnie kręcone). Olej bardzo ładnie uwydatnia skręt loków.
  • Olej z pestek Malin zmieszany w zbliżonych proporcjach z wybranym hydrolatem stworzy nawilżający płyn do oczyszczania twarzy o działaniu pielęgnacyjnym.

 

Sposób użycia Oleju z Pestek Malin Natural Secrets:

Olej należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w temp 0-25C. Po otwarciu Olej należy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce.

  • Pielęgnacja twarzy – jako pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innym olejkiem – niewielką ilość Oleju z Pestek Malin można wmasowywać w oczyszczoną, zwilżoną skórę twarzy, może być również stosowany jako baza pod makijaż. Odrobinę oleju można również dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem. Olej z Pestek Malin zmieszany w zbliżonych proporcjach z wybranym hydrolatem stworzy nawilżający płyn do oczyszczania twarzy o działaniu pielęgnacyjnym.
  • Pielęgnacja ciała – Olej z Pestek Malin można dodawać do kąpieli, można stosować zamiast balsamu do ciała lub dodawać do balsamu do ciała bezpośrednio przed użyciem.
  • Pielęgnacja włosów – poprawia kondycję włosów oraz skóry głowy. Olejek można wetrzeć bezpośrednio we włosy i skórę głowy, a następnie spłukać lub zostawić na parę godzin i spłukać. Alternatywnie kilka kropel oleju można dodawać do szamponu oraz do odżywki do włosów bezpośrednio przed użyciem.
  • Pielęgnacja paznokci – Olej z Pestek Malin można wcierać w skórę dłoni oraz w paznokcie co zapobiega ich łamaniu i rozdwajaniu.

 

Skład: Rubus Idaeus (Raspberry Seed Oil). Olej jest tłoczony na zimno z drobnych pestek owoców malin z rodzaju Rubus Idaeus.

 

0
YouTube

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience. Cookie policy

The page you are on is safe. It is protected by an SSL certificate. If you make any purchases on this page, they will be protected.