e-fiore Oil – 100% Prickly Pear Seed Oil from Morocco – Natural Botox! 10ml

13.75

Enjoy your shopping with us!

 

 

100% NATURAL AND VEGAN ELIXIR OF BEAUTY AND YOUTH STRAIGHT FROM MOROCCO!
Natural botox!

 

This is a 100% pure, undiluted Prickly Pear Seed Oil imported from Morocco. It is intended for use on face, neck, cleavage, hands, breast, body, nails and hair. It can be used in its pure form by tapping directly into the skin (it is so efficient that only 2 drops are used for face), or it can be added to serum, hyaluronic acid, lotion, cream or base oil (e.g. Sweet Almond Oil, Hemp Oil). This amazing Prickly Pear Oil moisturizes, nourishes and regenerates the skin, and  regulates sebum production. It has strong anti-wrinkle properties, firms the skin, improves skin color and soothes skin irritations, acne and supports sun protection. This oil is quickly absorbed and is suitable for all skin types. In addition, it has a strong regenerating, healing, nourishing and soothing effect and restores the skin’s vitality and proper glow. It leaves the skin smooth and soft.

Availability: 2 in stock

SKU: EFSP047 Categories: , , , , ,
Weight 0.09 kg

DESCRIPTION

  • A bottle with a glass pipette and pump, 10ml.
  • Cold pressed from cactus seeds (Prickly Pear Seed from Morocco).
  • Color: yellow-green.
  • Smell: slightly sour, characteristic for Prickly Pear.
  • It slows down the cellular aging process of the skin.
  • It stimulates skin regeneration.
  • It regulates sebum production.
  • It reduces the depth of wrinkles and slows down the formation of new ones.
  • It significantly reduces dark circles under eyes / bags under eyes.
  • It reduces skin discoloration.
  • It reduces scars.
  • It moisturizes, tones and firms the skin.
  • It reduces enlarged skin pores.
  • It nourishes the skin after sunburn.

DIRECTIONS FOR USE

Prickly Pear Seed Oil is intended for use on face, neck, cleavage, hands, breast, body, nails and hair. It can be used in its pure form by tapping directly into the skin (it is so efficient that only 2 drops are used for face), or it can be added to serum, hyaluronic acid, lotion, cream or base oil (e.g. Sweet Almond Oil, Hemp Oil).

It should be stored in a cool and dry place, away from light and heat.

INCI

Opuntia Ficus Indica Seed Oil (Marocco)

100% OLEJEK Z OPUNCJI FIGOWEJ - NATURALNY BOTOX!

100% NATURALNY I WEGAŃSKI ELIKSIR PIĘKNA I MŁODOŚCI PROSTO Z MAROKO!
Bezkonkurencyjny olejek pielęgnujący skórę i zapobiegający zmarszczkom, zwany naturalnym botoksem!

 

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion OPUNCJI FIGOWEJ i jest sprowadzany z Maroko.

 

Ten 100% olej tłoczony na zimno z nasion Opuncji Figowej jest jednym z najdroższych i najbardziej cenionych olejów roślinnych, który nawilża, odżywia skórę̨ i poprawia jej koloryt, reguluje produkcję sebum, koi podrażnienia i wypryski oraz ma silne właściwości przeciwstarzeniowe. Olej nie jest komedogenny, czyli nie zatyka porów skóry, a wręcz je odtyka i dlatego też z powodzeniem pielęgnuje cerę tłustą i trądzikową. Olej w swoim składzie zawiera: fitosterole, flawonoidy, aminokwasy, białka, witaminy A, E, F, K oraz minerały takie jak: wapń, potas, fosfor, magnez, żelazo, cynk, a także Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe – aż 61% Kwasu Omega6, który wygładza i nawilża skórę̨, oraz chroni przed promieniami UV i wolnymi rodnikami, a także 25% Kwasu Omega9, który ułatwia penetrację składników czynnych w głąb skóry.

Ten niesamowity olej jest przeznaczony dla każdego rodzaju cery, a dzięki swoim silnym właściwościom regenerująco-przeciwzmarszczkowym zyskał nazwę ‘NATURALNY BOTOKS. Ten wspaniały olej ma istotne zastosowanie, nie tylko na twarz, szyję, i dekolt, ale również na ciało, dłonie, paznokcie i włosy. Co więcej, jest bardzo pomocny w pielęgnacji biustu! Można go stosować w czystej postaci wklepując bezpośrednio w skórę (jest tak wydajny, że w zupełności wystarczają 2 krople oleju do pielęgnacji twarzy) lub można go dodawać do serum, kwasu hialuronowego, kremu, balsamu, oraz do oleju bazowego, gdy chcemy wykonać masaż (np. Olej ze Słodkich Migdałów, Olej Konopny). Olej z Opuncji Figowej bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze, dlatego też może z powodzeniem być stosowany pod makijaż.


Olej z Opuncji Figowej:

  • 10ml, butelka ze szklaną pipetą i pompką.
  • 100% zimno tłoczony olej z nasion Opuncji Figowej.
  • Kraj pochodzenia – Maroko.
  • Kolor: żółto-zielony.
  • Zapach: lekko kwaśny charakterystyczny dla opuncji.
  • Nie jest komedogenny, czyli nie zatyka porów, a wręcz je odtyka i pielęgnuje cerę tłusta i trądzikową.
  • Nawilża, odżywia, uelastycznia i ujędrnia skórę.
  • Stymuluje regenerację skóry.
  • Spowalnia procesy starzenia komórkowego skóry.
  • Zmniejsza głębokość zmarszczek i spowalnia powstawanie nowych.
  • Zmniejsza znacznie cienie pod oczami/ worki pod oczami.
  • Zmniejsza przebarwienia skóry.
  • Zmniejsza blizny.
  • Pielęgnuje całe ciało.
  • Reguluje wydzielanie sebum.
  • Bardzo pomocny w pielęgnacji biustu.
  • Redukuje rozszerzone pory.
  • Pielęgnuje skórę po oparzeniach słonecznych.

Sposób użycia: Olejek z Opuncji Figowej przeznaczony jest do stosowania na twarz, szyję, dekolt, dłonie, biust, ciało, paznokcie, włosy. Można stosować go w czystej postaci wklepując bezpośrednio w skórę (jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople na twarz) lub dodawać do serum, do kwasu hialuronowego, do balsamu, kremu, czy tez do olejku bazowego (np. Olej ze Słodkich Migdałów, Olej Konopny).

Olejek należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła. Olej z Opuncji Figowej bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze, dlatego też może z powodzeniem być stosowany pod makijaż.

 

Skład: Opuntia Ficus Indica Seed Oil (Kraj pochodzenia – Maroko).

 

OPUNCJA FIGOWA (Opuntia Ficus Indica) pochodzi głównie z Ameryki Południowej lub z Maroko. Obecnie roślina jest uprawiana również w wielu krajach południowej Europy. Możemy ją sobie wyobrazić, przywołując obraz znanych nam doskonale kaktusów. Posiada grube, owłosione liście, na których znajdują się kolce. Jest przystosowana do bytowania na terenach o utrudnionym dostępie do wody, stąd też wynikają jej charakterystyczne elementy budowy. Owoce, początkowo przyjmują kształt okrągły, następnie stopniowo się wydłużają. Same owoce mogą mieć barwę od żółtej, przez pomarańczową, aż do czerwonej. Posiadają liczne nasiona, a z zewnątrz są pokryte niewielkimi wypustkami. Zbiory fig opuncji odbywają się tylko przez kilka dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam proces ekstrakcji oleju jest niezwykle czasochłonny i trudny. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde. Do wyprodukowania 1 litra oleju z opuncji potrzeba około 1 mln nasion. W olejku z opuncji poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych przekracza 75%. Występuje witamina E 1085mg/ i więcej niż 6% steroli Delta7, rzadko występujących w olejach roślinnych, które znane są ze swojej naturalnej ochrony przed wolnymi rodnikami. Ponadto olejek posiada 13 innych pierwiastków śladowych niespotykanych dotąd u żadnej innej rośliny!

 

 

 

0
YouTube

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience. Cookie policy

The page you are on is safe. It is protected by an SSL certificate. If you make any purchases on this page, they will be protected.